Suriname een prachtige belevenis nov 22
 
 
 
 

 Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.

De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren en rijstvelden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!

 

1e dag: dinsdag 15 november 2022 Paramaribo

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die U naar uw hotel begeleidt waar de eerste 3 nachten zijn gereserveerd.

 

2e dag: woensdag 16 november 2022 Historie over Water en Land

Met  primitieve tentboot over de Suriname en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de commewijnerivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.

Deze dag is het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

3e dag: donderdag 17 november 2022 Paramaribo City tour

vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden de gids verteld u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en is er van alles te doen in de stad vanwege Srefidensi het onafhankelijkheidsfeest.

Vandaag is ontbijt inbegrepen

 

4e dag : vrijdag 18 november 2022 Nickerie - west Suriname

Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nw. Nickerie brengen we een bezoek aan de paddie pellerij, zeedijk en een hindoe tempel.

Hier is ook een goed hotel voor ons gereserveerd.

Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

 

5e dag: zaterdag 19 november 2022 Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

In een korjaal varen we naar het natuurreservaat Bigi Pan. Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo.

Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

6e dag: zondag 20 november 2022 Vrije dag in Paramaribo
Heerlijk relaxen bij het zwembad de fiets pakken of de stad verkennen

vandaag ontbijt inbegrepen.

 

7e dag: maandag 21 november 2022 Frederiksoord.
Na het ontbijt vertrekken we naar Frederiksoord
Frederiksoord was een koffie- en cacaoplantage aan de Commewijnerivier in het district Commewijne in Suriname. De plantage lag aan de oostelijke oever, stroomopwaarts naast plantage Guadeloupe en stroomafwaarts naast plantages Buitenrust en Johan Margaretha.

Hier verblijft u de rest van de dag en blijft er ook overnachten,

U kunt er wandelingen maken een fiets pakken om de omgeving te verkennen.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen

8e dag: dinsdag 22 november 2022 Plantage Peperpot

Na het ontbijt vertrekken we naar natuurgebied de Peperpot, Plantage Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage, en een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Peperpot ligt net als de meeste plantages in Commewijne, wat bereikbaar is met kleine korjaaltjes maar ook via de in 2000 geopende Wijdenboschbrug. In het historische dorp Peperpot staan nog veel van de oude plantage woningen, maar ook de werknemers kazerne (“kampong”) is nog steeds aanwezig in relatief goede staat. Een begeleide wandeling door het historische koffie en cacao fabriek is een verrijkende ervaring. Peperpot is inmiddels een internationaal befaamde vogelspotplek. De zwartnek-arassari (een toekansoort), de roodborstheremietkolibrie, de vale reuzennachtzwaluw en de bloedrugspecht zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen. Door de veranderende vegetatie zie je nu ook steeds meer doodshoofdaapjes, rolstaartaapjes en luiaards. Peperpot is een perfecte plek om te wandelen,

We gebruiken de lunch bij hotel de Peperpot, Na de lunch maken we nog een wandeling en vertrekken we weer naar Paramaribo waar we ons intrek nemen in ons hotel.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen

 

9e dag: woensdag 23 november 2022 Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjoni waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen

 

10e dag  donderdag 24 november 2022

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post.

Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit uniekje stukje geschiedenis.

In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen

 

11e dag vrijdag 25 november 2022: Overbridge

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.
Na de lunch varen we terug naar Atjoni, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort te brengen Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.

. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

12e dag: zaterdag 26 november 2022 Joden Savanna

Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo.
Deze dag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

13e dag zondag 27 november 2022 vrij en transfer naar Zanderij

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt en lunch inbegrepen

 

14e dag: maandag 28 november 2022 thuis

Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

De prijs van deze interessante tour bedraagt

2.418,-- euro op basis van double room
Single toeslag bedraagt  337,50 euro

Minimaal aantal deelnemers 2. Maximaal aantal deelnemers 10

 

Bij de reissom is inbegrepen:


 • • Verzorging  Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • • Op tourdagen volpension.
 • • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,
 •  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • • De excursies zoals omschreven.
 • • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension                      
 •     slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
 • Ontbijt 12 x. lunch 10 x, diner 5 x.

 

 Niet inbegrepen:

 • Fooien
 • lunches en diners tijdens de vrije dagen

Toeristenkaart     Via Internet € 55,40       Via Avira Travel € 60, 00

 

Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

De reizen worden geboekt bij Avira Travel  12 nassaustraat 1  te Amsterdam