Op ontdekking in Suriname febr.2022
 
 
 
 

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.

Hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en ook het stuwmeer met zijn verdronken bomen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!


1e dag: donderdag 24 februari 2022 Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die u naar uw hotel begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd.


2e dag: vrijdag 25 februari 2022 Paramaribo City tour
Vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de Chinese markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden de gids verteld u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt genieten van het zwembad bij het hotel of de stad ver verkennen.
Vandaag is ontbijt inbegrepen


3e dag: zaterdag 26 februari 2022  Fungu eiland
Om 7.00 uur a.m. vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. De middag zullen wij wat wandelen, het eiland verkennen en indien gewenst, een duikje in de rivier.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


4e dag zondag 27 februari 2022 Voltzberg
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


5e dag maandag 28 februari 2022 Moedervallen
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00 uur lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

6e dag dinsdag 1 maart 2022 Terug naar Paramaribo
Omstreeks 10.00 uur a.m. vertrekken wij weer met de boot naar Witagron van waaruit wij met de auto terugkeren naar Paramaribo.
Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen


7e dag woensdag 2 maart 2022 Busiwagi Jeep Tour
Een dagtour vol spannende en avontuurlijke belevingen. Je maakt kennis met off-roading door zelf achter het stuur te zitten. Je komt voor diverse uitdagingen te staan, je geniet intens van alle ervaringen en aanschouwd de prachtige natuur.
Geschatte kilometers: 90 km op onverharde wegen en 40 km op verharde wegen.
Let op: je wordt vies tijdens de tour!

Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen


8e dag  donderdag 3 maart 2022 Frederiksoord
‘s Ochtends gaat u per auto of bus naar Mariënburg (ongeveer een uur). U vertrekt vanuit Mariënburg met de boot naar Plantage Resort Frederiksoord (ongeveer 10 minuten). Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. U kunt bij de bar lekker ontspannen met een drankje of relaxen bij het zwembad. Rond lunchtijd (lunch inclusief), afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksoord hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot, zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de kaaimannen doen (diner inbegrepen). Vanaf Frederiksoord wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen.   Na afloop keert u terug naar Frederiksoord. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge .  
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


9e dag:  vrijdag 4 maart 2022 Frederiksoord – Paramaribo
Na het ontbijt (inclusief) gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksoord in oostelijke richting naar Kronenburg.
U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen.
De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district.  Na afloop gaat u terug naar Frederiksoord waar de fietsen worden ingeleverd.
U luncht (inclusief) bij terugkomst en daarna vertrekt u per boot en bus naar Paramaribo. 


10e dag  zaterdag 5 maart 2022 Brownsberg – Ston-eiland
Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo naar Brownsberg. Aangekomen op Brownsberg bij het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen.

Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien onderweg naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Ston - Eiland waar wij zullen overnachten. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 11e dag  zondag 6 maart 2022 Ston-eiland Jaw Jaw
Na het ontbijt varen we een rondje op het stuwmeer waar we onder andere een korte stop maken bij een kleine waterval aan de voet van de Brownsberg. Verder kunt u gaan vissen, kayaken, zwemmen en of zonnen. Na de lunch vertrekken wij richting Atjoni.  Vanuit Atjonie stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp Jaw Jaw.

De vaartocht duur ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk dat u ervoor kiest lekker te ontspannen in de schitterende Jaw Jaw stroomversnelling die vlak bij uw accommodatie stroomt. . 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


12e dag maandag 7 maart 2022 Jaw Jaw
Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show.   

Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 13e Dag dinsdag 8 maart 2022 Jaw Jaw Paramaribo
Nadat u nog even heeft kunnen genieten van de schitterende omgeving is de tijd weer aangebroken om naar Paramaribo terug te keren.
Ontbijt, lunch  inbegrepen


14e Dag woensdag 9 maart 2022 Vrije Dag Paramaribo
Ontbijt vandaag inbegrepen


15e  dag   donderdag 10 maart 2022 vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen


16e dag: vrijdag 11 maart 2022 thuis
Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

Prijs van deze tour is 2.537,== euro op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 279,50 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 2 en Maximaal deelname voor 12 personen


Bij de reissom is inbegrepen:

 • • Verzorging  Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • • Op tourdagen volpension.
 • • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,
 •  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • • De excursies zoals omschreven.
 • • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension                       
 •   Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
 • Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.

Niet inbegrepen:

 • Fooien
 • lunches en diners tijdens de vrije dagen
 • optionele excursies.

Toeristenkaart     Via Internet € 55,40       Via Avira Travel € 60, 00

 

Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat Amsterdam