Jungle Tour Suriname 12 maart 2022

 . Een jungle tocht in de binnenlanden van Suriname. Een avontuurlijke tour vol verassingen. Zoals het beklimmen van de Voltzberg, het bezoeken van de Blanche Mariewatervallen en van daar naar het wetland Bigi Pan met zijn diversietijd aan vogels.

Maar ook het bezoek aan PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier hier gaan we back to Basic en koelen we af in prachtige stroomversnellingen.

Dus u ziet een onvergetelijke tour en toch spreekt iedereen overal Nederlands.


Dag 1-Zaterdag 12 maart 2022  Aankomst – Paramaribo
U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar onze medewerkers u opwachten.
Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons hotel Queens aan de Kleine Waterstraat in Paramaribo.


Dag 2- Zondag 13 maart 2022. City Tour en Historie over Water en Land (o/l/d)
Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadsrondrit door de hoofdstad. Ale hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. Na de lunch
Met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.. Overnachting in Paramaribo


Dag 3. Maandag 14 maart 2022 Fungueiland (o/l/d)
Om 7.00 uur vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. Wij overnachten in de Gonini lodge op basis van 2 personen op een kamer met eigen bad en toilet. De middag zullen wij wat wandelen, het eiland verkennen en indien gewenst, een duikje in de rivier.


Dag 4. Dinsdag 15 maart 2022 Voltzberg (o/l/d)
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. 
Na het avondeten gezellig samenzijn.

  

Dag 5 woensdag 16 maart 2022 Moedervallen (o/l/d)
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00u lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.


Dag 6 Donderdag 17 maart 2022  Apoers (o/l/d)
Vandaag gaan we naar Apoera, we vertrekken met de korjalen weer naar Witagron, een Kwinti marrondorp, waar we  de lunchpauze hebben. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Apoera  waar ook onze overnachting is. Na aankomst is het tijd voor de avondmaaltijd.


Dag 7 Vrijdag 18 maart 2022 Apoera (o/l/d)
Na het ontbijt gaan we met de bus naar Blanche Marie we lopen , via een bospad, onderweg luisterend naar de leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied langs de snelle stroomversnellingen van de rivier. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! Of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi’s die uitnodigen tot relaxen en krachtige massages. We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid weer lekker te poedelen . In de late namiddag gaan we weer naar Apura.
We bezoeken het indianendorp Washabo. Mooie souvenirs zijn terplekke te koop. Daarna naar ons verblijf voor het diner en de overnachting.


Dag 8 Zaterdag 19 maart 2022 Nickerie (o/l/d)
 Na het ontbijt gaan we naar de tweede stad van Suriname Nieuw Nickerie.

We varen hierbij met snelle boten over de Corantijnrivier naar Nickerie. Vandaar gaan we naar de aanlegsteiger op de Nickerierivier om ons naar het wetland gebied Bigi Pan te laten brengen. We logeren daar in Akira een oord in het wetland gebied Bigi Pan.
 

Dag 9: Zondag 20 maart 2022 Bigi Pan (o/l/d)
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.00 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 7.30 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 10: Maandag 21 maart 2022  Bigi Pan – Paramaribo (o/l/d)
Na de tweede overnachting, verlaat u na het ontbijt, het Bigi Pan natuurgebied. Wij varen terug naar Nickerie voor een stadstour, waarbij wij de markt en de zeedijk bezoeken. Na de lunch vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo.. 


Dag 11 Dinsdag 22 maart 2022  Peperpot (o..l/d)
Na het ontbijt het vertrekken we naar Plantage de Peperpot waar u een rondleiding krijgt door de plantage wat nu een natuurgebied is met veel vogels en planten. We overnachten weer in het hotel te Paramaribo.


Dag 12. Woensdag 23 maart 2022 Paramaribo – Jungle Resort Pingpe (o/l/d)

Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna zult u naar het dorp Pingpe varen om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.


Dag 13. Donderdag 24 maart 2022 Wandelen door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal (o/l/d)
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om bij te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.


Dag 14 Vrijdag 25 maart 2022 Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur (o/l/d)
Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. 

  

Dag 15 zaterdag 26 maart 2022  Bezoek aan de basisschool en beklimmingan de ananasberg (o/l/d)
Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving. Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om daar te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort. Uw laatste avond wordt afgesloten met een kampvuur op het eiland met het vertellen van mooie verhalen.


Dag 16 zondag 27 maart 2022 Jungle Resort Pingpe – Paramaribo (o/l/d)
Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan. 

 

Dag 17 maandag 28 maart 2022 Vrije dag Paramaribo (o/d)

Dag 18 dinsdag 29 maart 2022 Vertrek naar Schiphol Nederland. (o/l)
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.
Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen

Dag 19 woensdag 30 maart 2022 Aankomst in Nederland
Home Sweet Home.


Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer. De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.
Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.


Bij de reissom is inbegrepen:
Ontbijt 17x, lunch 15x, diner 15x
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
Appartement accommodatie 3* in Paramaribo
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
ongelimiteerd water gedurende de reis de excursies
internationale vlucht naar en van Suriname per KLM
Vliegtax 

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
toeristen kaart Aanvragen via Internet € 55,40  Via Avira Travel € 60,--
fooien      

                               

Prijs van deze tour is 3.129,-- euro op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 256,50 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen


Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737


De reizen worden geboekt bij Avira travel te Amsterdam: