Jungle Tour nov 2022

             .Een jungle tocht in de binnenlanden van Suriname.

Een avontuurlijke tour vol verassingen. Zoals het beklimmen van de Voltzberg,

het bezoeken van de Blanche Mariewatervallen, 

van daar naar het wetland Bigi Pan met zijn diversietijd aan vogels.

Maar ook het bezoek aan PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier

hier gaan we back to Basic en koelen we af in prachtige stroomversnellingen.

Dus u ziet een onvergetelijke tour en toch spreekt iedereen overal Nederlands.


Dag 1-Zaterdag 12 november 2022  Aankomst – Paramaribo
U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar onze medewerkers u opwachten.
Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons hotel Queens aan de Kleine Waterstraat in Paramaribo.


Dag 2- Zondag 13 november 2022. Historie over Water en Land (o/l)
Met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten..

Overnachting in Paramaribo


Dag 3: maandag 14 november 2022 Paramaribo – Jungle Resort Pingpe (o/l/d)
Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna zult u naar het dorp Pingpe varen om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.


Dag 4: dinsdag 15  november 2022 Wandelen door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal (o/l/d)
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om bij te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.


Dag 5: woensdag 16 november  2022 Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur (o//d)
Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. 

Dag 6. Donderdag 17 november 2022  Bezoek aan de basisschool en beklimmingan de ananasberg (o/l/d)

Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving. Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om daar te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort. Uw laatste avond wordt afgesloten met een kampvuur op het eiland met het vertellen van mooie verhalen.

 

Dag 7: vrijdag 18 november 2022 Jungle Resort Pingpe – Paramaribo (o/l/d)
Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus. 

Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.


Dag 8: zaterdag 19 november 2022  City tour en Peperpot (o/l/d)

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door Paramaribo en na de lunch vertrekken we naar Plantage de Perperpot waar u een rondleiding krijgt over de plantage wat nu een natuurgebied is met veel vogels en planten. We overnachten weer in ons hotel in Paramaribo 


Dag 9. Zondag 20 november 2022 Fungueiland (o/l/d)
Om 7.00 uur vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. Wij overnachten in de Gonini lodge op basis van 2 personen op een kamer met eigen bad en toilet. De middag zullen wij wat wandelen, het eiland verkennen en indien gewenst, een duikje in de rivier.


Dag 10. Maandag 21 november 2022 Voltzberg (o/l/d)
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.

 

Dag 11: dinsdag 22  november 2022 Moedervallen (o/l/d)
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00u lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken.

Na het avondeten gezellig samen zijn en Raleighboys.


Dag 12 woensdag 23 november 2022  Apoera (o/l/d)
Vandaag gaan we naar Apoera, we vertrekken met de korjalen weer naar Witagron, een Kwinti marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek en de lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Apoera waar ook onze overnachting is.

Na aankomst is het tijd voor de avondmaaltijd.


Dag 13 donderdag 24  november 2022 Blanche Marie (o/l/d)
Na het ontbijt gaan we naar Blanche Marie we lopen, via een bospad, onderweg luisterend naar de leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied langs de snelle stroomversnellingen van de rivier. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! Of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi’s die uitnodigen tot relaxen en krachtige massages. We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid weer lekker te poedelen . In de late namiddag gaan we naar Apura voor het diner en de overnachting.


Dag 14: vrijdag 25 november 2022 Nickerie (o/l/d)
Vandaag staat een bezoek aan de spoorlijn van “ergens naar nergens” op het programma. Daarna maken we een dorpswandeling in de indianendorpen Apoera en Washabo alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio's en Arowakken. Mooie souvenirs zijn ter plekke te koop. Na de lunch gaan we naar de tweede stad van Suriname Nieuw Nickerie.

We logeren daar in Residence inn hotel

  

Dag 15: zaterdag 26 november 2022 Bigi Pan (o/l/d)
Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de vertrekplaats brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch ‘wetland’-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern.. We overnachten in Akira lodge in het water. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.


Dag 16: zondag 27 november 2022  Bigi Pan – Paramaribo (o/l)
Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk Ontbijt kunt u nog genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of nog genieten van de natuur om u heen.
Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht waar het busje wacht om u naar Paramaribo te brengen en waar u wederom kunt inchecken in uw hotel 


Dag 17: Maandag 28 november 2022  Paramaribo (o) Vrije dag 
Een heerlijke dag om bij te komen van de avontuurlijke dagen .
Uitslapen een zwembad of de stad bezoeken wat u maar wilt.


Dag 18: Dinsdag 29 november 2022 Vertrek naar Schiphol Nederland. (o)
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.
Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.


Dag 19: Woensdag 30 november 2022 Aankomst in Nederland
Home Sweet Home.


Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer.

De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.
Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.


Bij de reissom is inbegrepen:
Ontbijt 17x, lunch 15x, diner 12x
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
Appartement accommodatie 3* in Paramaribo
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
water gedurende  de excursies
internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
Toeristenkaart     Via Internet € 55,40       Via Avira Travel € 60, 00
fooien         

                            

Prijs van deze tour is 3.129,-- euro op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 353,50 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 12 personen


“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

 

De reizen worden geboekt bij Avira travel  2e nassaustraat 1 te Amsterdam: