Avontuurlijk Suriname oktober 2020

Suriname Rondreizen     


Suriname Vakantieland

Kleine georganiseerde groepsreizen  in Suriname

Avontuurlijk Suriname

Avontuurlijk Suriname

Kathedraal_Basiliek_Paramaribo
Huisje_ op_de_Plantage
Katoenboom
Wegbuizerd
Tata_Collin-Totness
Rijst_verwerking_in_Nickerie
Little_blue_heron_en_rode_ibis
Flamingo's
Geland_op_Palumeu
Aankomst_vliegveld_Zanderij
Boogschietles_van_de_wayana's
grafsteen_jodensavanne
Sluizen_op_de_oude_plantages
Lodge_op_Berg_en_Dal
Tocht_door_de_jungle
Zicht_op_de_stad_Paramaribo
vertrek_per_KLM-naar_Nederland

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens deze reis. De hoofdstad Paramaribo met o.a. z’n koloniale houten gebouwen, die op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO.
De brede rivieren met zijn dorpen aan de oevers. waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Maar ook de trip tijdens deze tour met een binnenlandse vlucht naar het Indianendorp Palumeu zal u versteld doen staan.

U zult zien dat er veel gedaan wordt aan Eco toerisme.

Ook de fauna en flora zullen zeker indruk op u maken.
Wat ook apert is dat er overal nederlands gesproken wordt en dit ook op de scholen wordt onderwezen.


 

1e  dag: dinsdag 13 oktober 2020 Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij het internationaal vliegveld van Suriname staat de gids klaar om U naar het hotel te begeleiden waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd. Het Queens Hotel Kleine Waterstraat  te Paramaribo


2e  dag: woensdag 14 oktober 2020 Paramaribo
Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met Paramaribo. Onze gids laat u alle hoogtepunten van de houten binnenstad zien en verteld over de historie en de periode voor de onafhankelijkheid. We zien o.a. de Centrale markt, Fort Zeelandia, de Marron markt, het Onafhankelijkheidsplein, de palmentuin en de Joodse synagoge met vredig daarnaast de moskee. Tijdens de tour wordt u een snack en een drankje aangeboden. De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


3e dag: donderdag 15 oktober 2020 Commewijne tour overnachting Frederiksdorp We rijden naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, en bezoeken hier het veebedrijf en ook de garnalenkwekerij, de plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. De trip eindigt in Frederiksdorp een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contract arbeiders werkten daarvoor waren er ongeveer 200 slaven. Hier brengen we de nacht door .Vandaag is het ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

  

4e dag: vrijdag 16 oktober 2020 Marienburg – De Plantage
Na het ontbijt wordt u de Commewijnerivier overgezet.
Daar wacht een busje om u naar Mariënburg, een vroegere suikerfabriek, te brengen. Daarna gaat het verder naar “De Plantage”, een oude koffie- en cacaoplantage met eenvoudige, maar nette tweepersoonshuisjes. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


5e  dag: zaterdag 17 oktober 2020 De Plantage
Na het ontbijt volgt om ongeveer 10 uur een interessante begeleide boswandeling over de oude plantage, die inmiddels behoorlijk door de jungle is overgenomen. De gids zal u veel vertellen over de voorkomende planten, bomen en dieren. Als het meezit, ziet u ook apen. Na de lunch heeft u de middag voor uzelf, u kunt nog wat gaan wandelen, relaxen in en om het zwembad (lezen, dutje doen)
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


6e dag: zondag 18 oktober2020 De Plantage Peperpot
Na het ontbijt vertrekken we naar Plantage de Peperpot dit is een natuurgebied met veel verschillende vogels maar ook andere dieren kunt u er spotten ook wordt er veel verteld over de verschillende planten en bomen die er groeien.
Na deze leerzame wandeling gaan we in de bus voor een heerlijke lunch te Tamanredjo.
Daarna wordt u naar het hotel in Paramaribo gebracht.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


7e dag maandag 19 oktober 2020 Nieuw Nickerie
Deze keer gaat de reis naar het westen. De eerste stop is in het plaatsje Groningen in het district Saramacca. Deze plaats is zo’n 150 jaar geleden gesticht door emigranten uit de gelijknamige Nederlandse provincie. U steekt daarna de Coppenamerivier over en belandt dan in het district Coronie. Hier waren het vooral Engelsen en Schotten die de eerste plantages aanlegden. Als u verder rijdt ziet u weer een bekende naam: Wageningen, gelegen in het district Nickerie het centrum van de Surinaamse rijstteelt. Er wordt gereden langs de vele rijstvelden en het eindpunt vandaag is ’s-lands tweede stad Nieuw Nickerie

We overnachten in het wetland gebied Bigi Pan in het Akira resort
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


8e dag: dinsdag 20 oktober 2020 Bigi Pan
Na het ontbijt bezoekt u de markt van Nickerie, waarna het busje u brengt naar de vertrekplaats voor een boottocht naar het Bigi Pan natuur beheerst gebied. Dit is een typisch “wetland”-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode en de witte ibis, de visarend en stern.. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


9e  dag: woensdag 21 oktober 2020 Bigi Pan – Paramaribo
Voor het ontbijt bij zonsopkomst gaat u met de korjaal kijken hoe de ibissen hun nachtverblijf (een groot bos) met honderden tegelijk verlaten! Na het ontbijt kunt u nog genieten  van de prachtige natuur, eventueel vissen, kajakken of anders een boekje lezen in een hangmat. Na de lunch wordt u weer naar de aanlegsteiger gebracht, waar het busje op u wacht om u naar Paramaribo te brengen.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


10e dag : donderdag 22 oktober 2020 Vrije dag
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


11e dag vrijdag 23 oktober 2020 Jodensavanne – Berg en Dal
Via de Afobakkaweg wordt gereden naar de Carolinabrug bij de Surinamerivier die  steken wij over naar de Joodse nederzetting dichtbij het indianendorp Redi Dotie. De begraafplaats, de oude synagoge en de geneeskrachtige waterbron zijn er nog steeds. Deze dateren uit het jaar 1639 toen de eerste joden voet aan wal zetten in Suriname. Na deze interessante en leerrijke wandeling vervolgen wij onze tocht naar het dichtbij gelegen kreekje, Blaka Watra vandaar gaan we naar Berg en Dal waar we onze intrek in onze huisjes.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag  inbegrepen


12e dag zaterdag 24 oktober 2020 Berg en Dal
Vandaag een vrije dag of een dag om allerlei activiteiten mee te maken zoals wandeling naar de graven van de stichters van Berg en Dal , Kajakken of de kabelbaan End dan is er natuurlijk ook nog het zwembad.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag  inbegrepen


13e  dag zondag 25 oktober 2020 Berg en Dal , Brownsberg, Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar het natuurreservaat de Brownsberg,
Hier heeft u een schitternd uitzicht over het brokopondomeer en kunnen we naar  de watervallen gaan die de berg rijk is. Aan het eind van de dag zijn we weer terug in uw hotel te Paramaribo
Vandaag is ontbijt en lunch inbegrepen.


14e  dag maandag 26 oktober 2020 Palumeu
Vanaf vliegveld Zorg en Hoop (niet ver van Paramaribo) vliegt u in zo’n 75 minuten naar de airstrip bij het indianendorp Palameu. Bij aankomst wordt u opgevangen door de lokale medewerkers. Het vakantiedorp Palameu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. In de namiddag bezoekt u met een gids dit dorp om kennis te maken met de leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazonewoud. Uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten wordt het programma van de volgende dag besproken en wordt tevens meer verteld over de bewoners.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


15e  dag: dinsdag 27 oktober 16e dag woensdag woensdag 28 oktober 2020  Palameu
Diverse activiteieten waaronder:
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropische regenwoud. Nog voor zonsopgang vaart u de rivier af en doet de bootsman even later de motor van de korjaal uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. Tevens zoekt hij naar een mooie plek om te ontbijten, maar misschien doet u dat wel in de boot in alle stilte. Daarna vervolgt u de tocht naar het startpunt van het bospad naar Pothill, een granieten heuvel die u aan het einde van het bospad op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling zult u hoogst waarschijnlijk verschillende soorten vogels zien overvliegen, zoals ara’s, papagaaien en toekans. Misschien ziet u ook apen en/of een otter. Op de top van de Pothill wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het oerwoud. De lunch is weer in Palumeu..
’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog op de traditionele manier. Na het avondeten wordt u bijgepraat over het programma van de volgende dag. Tevens is er de mogelijkheid om een bospad af te lopen in de hoop nog wat vogels en misschien zelfs kaaimannen te zien. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


17e  dag: donderdag 29 oktober 2020 Palameu
Na het ontbijt gaat u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dagje heerlijk relaxen. U kunt daar zwemmen in de rivier, genieten van natuurlijke massage in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met meer informatie over lokale bomen, planten en dieren. De omgeving zal er aan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late namiddag bij zonsondergang neemt uw gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoud geluiden.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


18e  dag: vrijdag 30 november 2020 Palumeu – Paramaribo
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling.
Onderweg kunt u dan traditionele handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar vliegveld Zorg en Hoop bij Paramaribo, daar wacht een busje om u weer naar uw hotel te brengen.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


19e dag zaterdag 1 december 2020 Vertrek naar Zanderij
Begin van de middag volgt de transfer naar vliegveld Zanderij om de terug tocht naar Nederland te gaan maken.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


20e dag zondag 2 december 2020 Aankomst Schiphol.
In de morgen zult u arriveren op de luchthaven van Schiphol

Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer. De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.
Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.

 

Reissom: Euro 3.303,-- p/p indien u samen reist

Single Toeslag 444,-- euro

Minimum deelname 6 personen maximaal 10 personen


Inclusief:

 

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioned bus(sen)
 • Transfer van het hotel in Paramaribo naar Zorg & Hoop voor de Palumeutour
 • 1 nacht in de lodge van Frederiks dorp op basis van een double bezetting
 • 2 nachten hotel de Plantage op basis van een double bezetting
 • 2 nachten te Akira Overwater Resort op basis van een double bezetting
 • 2 nachten te Bergendal Eco & Cultural River Resort op basis van verblijf in de C- lodge
 • 4 nachten te Palumeu op basis van een double bezetting
 • 8 nachten in Hotel Paramaribo op basis van een double bezetting
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • Ticket van Amsterdam naar Suriname v.v
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 19x ontbijt,16x lunch & 11x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies

 

Exclusief:

 

 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Toeristenkaart via internet € 55,40 via Avira Travel € 60,--


Reis Coördinator Pieter Nijdam

Tel: 06 37017737


De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e nassaustraat 1 Amsterdam


 •