Avontuur in Suriname augustus 2023

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.
De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en enorme zeeschildpadden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.
U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!


 1e dag: zaterdag 12 augustus 2023 Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die u naar uw hotel begeleidt waar de eerste 3 nachten zijn gereserveerd. 


2e dag: zondag 13 augustus 2023 Historie over Water en Land
Met  primitieve tentboot over de Suriname en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname en de Commewijnerivier  samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.
Deze dag is het ontbijt en de lunch inbegrepen


 3e dag: maandag 14 augustus 2023 Paramaribo City tour
Vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden de gids verteld u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt genieten van het zwembad bij het  hotel of de stad ver verkennen. Vandaag is ontbijt inbegrepen 


4e dag: dinsdag 15 augustus 2023 Nickerie - west Suriname
Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nieuw Nickerie brengen we een bezoek aan de paddie pellerij, zeedijk en een hindoe tempel.
Hier is ook een goed hotel voor ons gereserveerd.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.


 5e dag: woensdag 16 augustus 2023 Nickerie - Bigi Pan – Paramaribo
In een korjaal varen we naar het natuurreservaat Bigi Pan. Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis.
Ook zijn er kaaimannen te spotten.
Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen. 


6e dag: donderdag 17 augustus 2023 Vrije dag in Paramaribo
Heerlijk relaxen bij het zwembad de fiets pakken of de stad verkennen
Vandaag ontbijt inbegrepen.

 

7e dag: vrijdag 18 augustus 2023 Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjoni waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u ook zult overnachten.
Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen  tegen.
Ook passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.
Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.
In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen 


8e dag zaterdag 19 augustus 2023 Nieuw Aurora
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis.
In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen 

  

9e dag: Zondag 20 augustus 2023 Anaula
Een rustige dag op het resort u kunt als u dat wilt naar de kerkdienst gaan in nieuw Aurora of heerlijk wandelen op het eiland of relaxen aan het zwembad.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

10e dag: maandag 21 augustus 2023 Anaula - Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.
Na de lunch varen we terug naar Atjoni, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort te brengen Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen


 11e dag: dinsdag 22 augustus 2023 Joden Savanna
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder  zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo.
Deze dag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen


12e dag: woensdag 23 augustus 2023 Plantage Peperpot
Na het ontbijt vertrekken we naar natuurgebied de Peperpot, Plantage Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage, en een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Peperpot ligt net als de meeste plantages in Commewijne, wat bereikbaar is met kleine korjaaltje, maar ook via de in 2000 geopende Wijdenboschbrug. In het historische dorp Peperpot staan nog veel van de oude plantage woningen, maar ook de  werknemers kazerne (“kampong”) is nog steeds aanwezig in relatief goede staat. Een begeleide wandeling door het historische koffie en cacao fabriek is een verrijkende ervaring. Peperpot is inmiddels een internationaal befaamde vogelspotplek.
De zwartnek-arassari (een toekansoort), de roodborstheremietkolibrie, de vale reuzennachtzwaluw en de bloedrugspecht zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen.
Door de veranderende vegetatie zie je nu ook steeds meer doodshoofdaapjes, rolstaartaapjes en luiaards. Peperpot is een perfecte plek om te wandelen,
Na de lunch vertrekken we naar Paramaribo en nemen onze intrek in ons hotel
Ontbijt en Lunch vandaag inbegrepen 


13e dag: donderdag 24 augustus 2023 vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de  waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen 


14e dag: vrijdag 25 augustus 2023 thuis
Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

 

Prijs van deze tour is  3083,50 euro

op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 421,-- euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 2 en Maximaal deelname voor 12 personen


 Bij de reissom is inbegrepen: 

 • • Verzorging  Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • • Op tourdagen volpension.
 • • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,
 •  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • • De excursies zoals omschreven.
 • • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension                      
 •     Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
 • Ontbijt 12 x. lunch 9 x, diner 5 x.

 

Niet inbegrepen:

 • Fooien
 • lunches en diners tijdens de vrije dagen
 • Optionele excursies.
 • Verzekeringen
 • Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022

 Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737 

De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat Amsterdam